Det fanns färska svenska rödbetor på Urban Deli idag! Blasten såg så fin ut att jag trotsade nitrit/nitrat-varningarna och lagade mat på hela klabbet. Det stod en skvätt hemgjord tahini i kylen och väntade på att bli använd, så tack till Anna Billing som igår tipsade om den kombon.
Efter ett idogt sköljande bestod alltså middagen bestod av:
- bladen från rödbetsblast som strimlats och hastigt stekts med hackad vitlök, salt och peppar
- de röda rödbetsstjälkarna som skurits i små bitar och stekts med vitlök och därefter blandats med tahini, yoghurt, salt och peppar.
- kokta rödbetor
- stekt halloumi
Inte rymdfysik direkt, men stjälkarna var knapriga, bladen vitlökiga och själva rödbetorna (första för i år för min del) så infernaliskt goda!
Och till det? En spritzer på några droppar flädersaft, en skvätt riesling och rejält med bubbelvatten och is.Etiketter: fläder, kostråd, ost, rödbetor, saft, spritzer